top of page

Kosttilskud

Et kosttilskud er en særlig type fødevare. Det betyder, at kosttilskud både skal overholde de almindelige fødevareregler og de særlige regler i den danske Kosttilskudsbekendtgørelse. Et kosttilskud skal supplere den normale kost, og det skal være en koncentreret kilde til vitaminer og mineraler eller andre stoffer med en ernæringsmæssig eller fysiologisk virkning. Det skal desuden markedsføres i dosisform som fx tabletter eller kapsler.

 

Det klassiske kosttilskud er en vitaminpille, hvor det er fastlagt, hvilke kilder og mængder af vitaminer og mineraler, der må bruges. Andre kosttilskud indeholder fx planteekstrakter, vegetabilske olier, fiskeolie, kulturer af mikroorganismer eller ”andre stoffer”, som er beskrevet i den danske bekendtgørelse om ”andre stoffer”.

 

Lolex tjekker, om kilder til vitaminer og mineraler er lovlige, og om deres mængder er i orden. Det er mere komplekst at vurdere, om øvrige næringsstoffer er lovlige. Undervejs i arbejdet skal der af og til indhentes yderligere informationer for at kunne komme i mål, og nogle gange skal der endda ansøges om tilladelse.

 

Det er almindeligt accepteret, at vitaminer og mineraler indtaget i en vis minimumsmængde har en ernæringsmæssig og fysiologisk virkning. For alle øvrige typer kosttilskud er det virksomhedens ansvar at dokumentere virkningen.

 

Lolex kan rådgive om sammensætning, mærkning og øvrig markedsføring af kosttilskud.

Førend et kosttilskud kan sælges lovligt i Danmark, skal det anmeldes til Fødevarestyrelsen. Lolex kan være behjælpelig med at udfylde og indsende anmeldelsen for virksomheden.

bottom of page