Kursus om ingredienslister

Målgruppe

Har du ansvaret for, at ingredienslisten på jeres fødevarer er korrekt og at ingredienserne er angivet iht. EU-lovgivningen og de danske særregler?

Så tilmeld dig vores kursus om ingredienslister, så du får styr på, hvordan du udarbejder dem. Når du har overblik over reglerne, er du hjulpet godt på vej.

Kurset er målrettet medarbejdere, som er ansvarlige for udarbejdelse af ingredienslister for fødevarer, der skal sælges på det danske marked. Kursusdeltagerne arbejder typisk i kvalitetsafdelingen, men kurset kan også være relevant for andre medarbejdergrupper

Udbytte

Vores kursus om ingredienslister giver dig indgående viden om, hvordan ingredienslister skal udarbejdes. Vi gennemgår også elementer, som kan have betydning for, om varen lovligt kan sælges i Danmark.

Kurset giver dig den nødvendige indsigt, så du får alle de påkrævede oplysninger med. I den rigtige rækkefølge og udregnet på den korrekte måde.

Det betyder, at du fremover vil kunne klare den vigtige og komplekse opgave med sikker hånd.

Varighed

Kurset varer én dag. Det gennemføres to gange om året, se datoerne til højre.

Indhold

I vores kursus om ingredienslisten gennemgår vi følgende emner:

  • Navne på ingredienser og grupper af ingredienser
  • Sammensatte ingredienser
  • Beregning, rækkefølge og 2 %-reglen
  • QUID–procent af særlige ingredienser
  • Bagte/tørrede/kogte/stegte varer – rækkefølge af ingredienser og særlig QUID-beregning
  • Allergener
  • Tilsætningsstoffer (E-numre) og funktionsnavne, herunder ”tilsat”
  • Lovlighed af tilsætningsstoffer, vitaminer, mineraler og såkaldt ”andre stoffer”.
 

Bemærk, at vi i kurset om ingredienslister udelukkende fokuserer på reglerne for mærkning af fødevarer til det danske marked. Der er hovedsageligt tale om EU-regler, men vi gennemgår også særlige danske krav.

Kurset veksler mellem gennemgang af regler og træning af emnerne på opgaver, blandt andet træning i opslag i listen over lovlig anvendelse af E-numre.

 

Generelt

Alle vores kurser gennemføres som holdundervisning, hvor der veksles mellem gennemgang og træning i reglerne, enten i grupper eller individuelt. Vi har forberedt opgaver, men deltagerne er velkomne til også at tage eksempler med fra deres daglige arbejde.

 

Praktiske oplysninger
Dato

Onsdag den. 13. marts 2024
Onsdag den. 25. september 2024

Tid

Kl. 9-15.30.

Sted

Videnpark Trekantområdet
Vesterballevej 5
7000 Fredericia

Materiale

Kursusmateriale fremsendes på elektronisk form før kurset.

Priser (ekskl. moms)

3.250 kr.
Prisen dækker deltagelse for én person, elektronisk kursusmateriale, kursusbevis og forplejning. 

Hvis du vælger både at købe dette kursus og ét af de øvrige to standardkurser (om Produktnavne og Anprisninger – og om Næringsdeklaration), er den samlede pris 6.000 kr. Vælger du at købe alle tre kurser på én gang, er den samlede pris 9.000 kr.

Andre spændende kurser

Har du brug for et kursus, hvor vi gennemgår de generelle regler for mærkning og lovlighed – men med fokus på de områder, der er vigtige for din virksomhed?

Så skræddersyr vi gerne et kursus kun for dig og dine kollegaer.

 

Skal du udarbejde næringsdeklarationer for jeres fødevarer – og har du styr på reglerne for, hvad der skal stå i dem?

 

Hvis ikke, kan du få den nødvendige viden på vores kursus om næringsdeklarationer. Så er du sikker på, at dine næringsdeklarationer er korrekte, så produkterne kan sælges lovligt i Danmark.

 

Arbejder du med navngivning af jeres fødevareprodukter– og med tekster til jeres emballager og marketingmateriale?

 

Så har vi kurset, der kan hjælpe dig med at holde balancen mellem alt det, I gerne vil fortælle og det, I ifølge loven skal og må skrive.

Scroll to Top

Kursustilmelding

Ved deltagelse på dette kursus og 1 af de 2 øvrige kurser er den samlede pris 6000 kr.

Ved deltagelse på alle 3 kurser er den samlede pris 9000 kr.

Ved deltagelse på 1 kursus er prisen: 3. 250 kr.

Ved deltagelse på 2 kurser er den samlede pris: 6.000 kr.

Ved deltagelse på alle 3 kurser er den samlede pris: 9.000 kr.

Change language