
Kursus om ingredienslisten
Kurset henvender sig primært til personer fra kvalitetsafdelingen.
På kurset undervises der i regler om mærkning af fødevarer til det danske marked. Reglerne er hovedsageligt baseret
på EU regler, men vi vil også komme ind på særlige danske krav.
​
Kursusmaterialet fremsendes 1-2 hverdage før kursusdagen, så kan du selv afgøre, om det skal printes.
​
Før frokost arbejder vi med følgende emner:
​
• Navne på ingredienser og grupper af ingredienser
• Sammensatte ingredienser
• Beregning, orden og 2% reglen
• QUID –procent af særlige ingredienser
• Bagte/tørrede/kogte/stegte varer – rækkefølge af ingredienser og særlig QUID-beregning
• Allergener
• Tilsætningsstoffer (E-nr.) og funktionsnavne, herunder ”tilsat”
• Lovlighed af tilsætningsstoffer
​
Efter frokost vil vi træne formiddagens emner. Der vil være mulighed for at arbejde i grupper eller individuelt. Du vælger selv, om det skal dreje sig om cases fra din egen virksomhed eller om du vil løse opgaver, som vi har forberedt.

Praktiske oplysninger
Dato:
Torsdag d. 14. september 2023
Torsdag d. 7. marts 2024
​
Tid:
Kl. 9-15.30.
Sted:
Videnpark Trekantområdet
Vesterballevej 5
7000 Fredericia
Priser (ekskl. moms):
3250 kr.
Prisen dækker deltagelse for én person, elektronisk kursusmateriale samt forplejning.
Ved deltagelse på dette kursus og 1 af de 2 øvrige kurser om hhv. ”Produktnavne og anprisninger” og "Næringsdeklaration" er den samlede pris 6000 kr.
Ved deltagelse på alle 3 kurser er den samlede pris 9000 kr.